• Onderhoudstips

                             Tips voor de verzorging en onderhoud van uw nagels

Uw nagelstyliste heeft haar best gedaan op een set mooie kunstnagels en een nieuwe afspraak met u gemaakt. Maar houdt het daarbij op ? Nee, want de volgende adviezen helpen u uw acrylnagels thuis goed te verzorgen en mooi te houden.

Knip uw acrylnagels nooit!  Gebruik liever een vijl. Als een nagel breekt of begint te liften, maak dan snel een herstelafspraak.

Schade

Probeer bij schade , de nagel niet zelf te repareren. Bij ondeskundig lijmen kan vocht tussen de nagel en de acryl dringen en infecties veroorzaken. Probeert u het wel met lijm tijdelijk op te lossen, zorg u er dan voor dat de ondergrond goed droog is. Maakt u de acrylnagel niet korter, dat verstoort het evenwicht, waardoor de nagels er grover uit zien.

Nagelriemolie

Smeer minimaal 2 keer per dag uw nagelriemen en kunstnagels in met nagelriemolie om ze in goede conditie te houden. De olie legt een filter over de nagel, waardoor water geen kans krijgt deze uit de drogen. In de salon is nagelriemolie verkrijgbaar en bevat o.a. amandel- of jojobaolie die uw nagels tot diep in de nagelplaat voedt.

 Behandel uw nagels als juwelen

Bescherm uw nagels door handschoenen te dragen bij het tuinieren of bij langdurige aanraking met water met schoonmaakmiddelen. Vermijd opwaartse druk op de nageltoppen. Gebruik een blikopener om deksels of doppen op te wippen en toets telefoonnummers in met de platte achterkant van een potlood of balpen. Middelen als terpentine, aceton enz. zijn NIET goed voor je kunstnagels.

Verwijderen van acrylnagels

Haal uw acrylnagels er nooit zelf af. Als u uw kunstnagels niet langer wenst, ga er dan niet zelf aan plukken of trekken. Daarmee beschadigt u uw natuurlijke nagels, en er scheuren laagjes van het nagelbed en het opnieuw laten groeien wordt een lang en pijnlijk proces. Uw nagelstyliste kan kunstnagels op een veilige manier verwijderen.

Probeert u zich aan bovenstaande tips te houden, dan zult u veel plezier hebben van uw kunstnagels.

Adres
D.Marotstraat 24
1992 HA Velserbroek
E-mail: info@marpabodycare.nl
Telefoonnummer: 023 549 26 26
Behandelingen uitsluitend volgens afspraak!